Mazanec

Mazance sa tradične pečú na Veľkú noc. Nič vám ale nebráni v tom urobiť si ho aj v priebehu roka. Výborný je potretý maslom a džemom. Na raňajky ako stvorený !

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Domáca pekáreň Múčniky Veľkonočné pečenie

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

300 ml mlieko
100 ml slnečnicový olej
600 g polohrubá múka
1 ks vajce
8 PL kryštálový cukor
2 balíčky vanilínový cukor
štipka soľ
0.5 kocky droždie čerstvé
1 hrsť hrozienka sušené

Postup:

  1. Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplé mlieko a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor s vanilínovým cukrom. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 4 (sladký), váha: 1000 g, kôrka: svetlá
  3. Po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka.
  4. Po skončení programu sa ozve zvukový signál. Nádobu aj s mazancom vyberieme z pekárne a necháme postáť cca 10 minút. Potom mazanec vyklopíme na mriežku, aby sa nezaparil.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉