Mazanec
Mazance sa tradične pečú na Veľkú noc. Nič vám ale nebráni v tom urobiť si ho aj v priebehu roka. Výborný je potretý maslom a džemom. Na raňajky ako stvorený !
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Domáca pekáreň Múčniky Veľkonočné pečenie |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
300 ml mlieko |
100 ml slnečnicový olej |
600 g polohrubá múka |
1 ks vajce |
8 PL kryštálový cukor |
2 balíčky vanilínový cukor |
štipka soľ |
0.5 kocky droždie čerstvé |
1 hrsť hrozienka sušené |
Postup:
- Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplé mlieko a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor s vanilínovým cukrom. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
- Pekáreň nastavíme nasledovne: program 4 (sladký), váha: 1000 g, kôrka: svetlá
- Po zaznení zvukového signálu pridáme hrozienka.
- Po skončení programu sa ozve zvukový signál. Nádobu aj s mazancom vyberieme z pekárne a necháme postáť cca 10 minút. Potom mazanec vyklopíme na mriežku, aby sa nezaparil.