Brownies

Tento koláčik volal môj najmladší syn "tvrdý koláčik". Keď mal 5 rokov bol s manželom na liečení a chodili do cukrárne, kde ku káve dávali malé kocočky brownies. Keď prišiel domov, bol smutný, že už naň nemôže chodiť. Tak s

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

400 g čokoláda (50-60%)
250 g maslo
4 ks vajce
200 g kryštálový cukor
1 balíček vanilínový cukor
90 g hladká múka
1 KL sóda bikarbóna
4 PL kakao

Postup:

  1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
  2. Plech na pečenie (31x21 cm) vymastíme margarínom a vyložíme papierom na pečenie.
  3. Vajcia šľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom cca 4 minúty do penista. Pomaly všľaháme rozpustenú čokoládovú zmes. Pridáme kakao a múku so sódou bikarbónou. Vyšľaháme do hladka. Cesto vylejeme na pripravený plech na pečenie. Pečieme pri teplote 150 stupňov 30 minút.
  4. Pre skúšku pichneme do cesta špajdľu. Mali by na nej ostať vlhké omrvinky. Správny brownies má na povrchu tvrdú kôrku, vo vnútri je však šťavnatý. Počas chladnutia brownies klesne. Nezľaknite sa, má to tak byť :-)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉