Bublanina
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
500 g polohrubá múka |
250 g práškový cukor |
4 ks vajce |
1 balíček vanilínový cukor |
1 balíček prášok do pečiva |
200 ml slnečnicový olej |
300 ml mlieko |
1500 ml čerešňový kompót |
Postup:
- Čerešňové kompóty scedíme a čerešne odkôstkujeme.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Dobre vymiešame.
- Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme čerešne.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov 20 minút.
Poznámky k receptu:
Môžete urobiť aj dvojfarebnú bublaninu: 2/3 cesta vylejeme na plech. Do zvyšného cesta zamiešame 2 PL kakaa a nalejeme na biele cesto. Poukladáme ovocie (napr.maliny) a pečieme klasickým spôsobom.