Bublanina
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

500 g polohrubá múka
250 g práškový cukor
4 ks vajce
1 balíček vanilínový cukor
1 balíček prášok do pečiva
200 ml slnečnicový olej
300 ml mlieko
1500 ml čerešňový kompót

Postup:

  1. Čerešňové kompóty scedíme a čerešne odkôstkujeme.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Dobre vymiešame.
  3. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme čerešne.
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20 minút.

Poznámky k receptu:

Môžete urobiť aj dvojfarebnú bublaninu: 2/3 cesta vylejeme na plech. Do zvyšného cesta zamiešame 2 PL kakaa a nalejeme na biele cesto. Poukladáme ovocie (napr.maliny) a pečieme klasickým spôsobom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉