Cheesecake - čokoládový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Keksíková hmota:
2 balenia BB keksy |
110 g maslo |
3 KL kakao |
Čokoládová hmota:
3 ks vajce |
210 g kryštálový cukor |
500 g mascarpone |
250 g čokoláda (50-60%) |
200 ml smotana na šľahanie 33% |
Čokoládová poleva:
100 ml smotana na šľahanie 33% |
100 g čokoláda na varenie |
Postup:
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
- BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
- Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
- Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.