Cheesecake - čokoládový

Tento cheesecake je naozaj výrazne čokoládový, takže čokoholici si prídu na svoje :)

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Keksíková hmota:

2 balenia BB keksy
110 g maslo
3 KL kakao

Čokoládová hmota:

3 ks vajce
210 g kryštálový cukor
500 g mascarpone
250 g čokoláda (50-60%)
200 ml smotana na šľahanie 33%

Čokoládová poleva:

100 ml smotana na šľahanie 33%
100 g čokoláda na varenie

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. BeBe keksy rozdrvíme najemno a zmiešame s roztopeným maslom a kakaom. Keksíkovú hmotu vtlačíme do okrúhlej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri teplote 150 stupňov 10-15 minút.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vajcia s cukrom vyšľaháme a postupne pri nízkych otáčkach zašľahávame mascarpone. Nakoniec ručne metličkou primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľahanú šľahačku. Hotovú čokoládovú zmes rovnomerne rozotrieme na keksíkovú hmotu a dáme piecť do rúry na 40 minút pri 150 stupňoch. (Nezľaknite sa, keď budete cheesecake vyťahovať z rúry a bude sa vám triasť ako huspenina. Má to tak byť :-). )
  4. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na cca 12 hodín stuhnúť do chladničky.
  5. Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou: smotanu zohrejeme tesne pod bod varu. Hneď odstavíme a pridáme čokoládu, ktorú necháme v smotane roztopiť. Dobre rozmiešame, necháme cca 10-15 minút odstáť a nalejeme na povrch cheesecaku. Necháme stuhnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉