Koláč - metrový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

4 ks vajce
260 g práškový cukor
8 PL voda
10 PL slnečnicový olej
260 g hladká múka
0.5 balíčka prášok do pečiva
2 PL kakao

Plnka:

500 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas
1 balíček vanilínový cukor
250 g maslo
150 g práškový cukor

Poleva:

200 g čokoláda na varenie
Cera

Postup:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej pridáme kakao.
  2. Cesto vylejeme do vymastených a múkou vysypaných foriem na srnčí chrbát. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov. Upečené cestá necháme vychladnúť a podľa potreby zrežeme, aby boli rovnako vysoké.
  3. Z mlieka, vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po malých dávkach pridáme vychladnutý krém. Dobre vyšľaháme.
  4. Cesto pokrájame na rezy. Krémom zlepujeme striedavo biele a kakaové rezy. Pospájané potrieme krémom aj zvrchu a po bokoch. Necháme v chladničke stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou). Po stuhnutí krájame šikmým rezom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉