Perník
Perník robievam vždy, keď potrebujem niečo rýchlo upiecť. Je to ten druh koláča, pri ktorom hodíte všetky ingrediencie do misy, vymiešate a dáte piecť. Žiadne zdržiavanie :)
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
500 g polohrubá múka |
250 g práškový cukor |
2 ks vajce |
3 PL kakao |
1 KL sóda bikarbóna |
1 balíček kypriaci prášok do perníka |
1 PL medovníkové korenie |
1 PL mletá škorica |
3 PL ľubovoľný džem |
100 ml slnečnicový olej |
500 ml mlieko |
1 PL rum |
Na potretie:
ľubovoľný džem |
200 g čokoláda na varenie |
Cera |
Postup:
- Všetky ingrediencie vložíme do misy a všetko spolu dôkladne vyšľaháme.
- Cesto nalejeme na vymastený a hladkou múkou vysypaný plech.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút.
- Ešte horúci upečený perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu na varenie a Ceru rozpustíme vo vodnom kúpeli).