Roláda - kokosová
V čase môjho detstva boli v cukrárni len tri druhy rolád: kokosová, kakaová a orechová. Orechovú som nikdy nemusela, zato tie prvé dve áno. A to v poradí, ako som napísala. Kokosová roláda je jediný koláč, kde znesiem kombi
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
5 ks vajce |
150 g kryštálový cukor |
150 g hladká múka |
1 ČL prášok do pečiva |
Plnka:
300 ml mlieko |
3 PL hladká múka |
100 g práškový cukor |
250 g maslo |
Na potretie a posypanie:
džem marhuľový |
strúhaný kokos |
Postup:
- Plech vymastíme a vysypeme hladkou múkou (alebo na plech položíme papier na pečenie).
- Vajcia s cukrom šľaháme 4 minúty (!!!). Metličkou ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto natrieme na pripravený plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 4 - 5 minút.
- Upečené cesto vyklopíme (hneď po upečení) na vlhkú utierku a zvinieme.
- V mlieku rozmixujeme hladkú múku a uvaríme hustú kašu. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme a potom opatrne vmiešame vychladnutú kašu.
- Upečené piškótové cesto potrieme marhuľovým lekvárom, naň natrieme polovicu plnky (ide to trošku horšie, lebo krém sa na džeme šmýka - preto sa obrňte trpezlivosťou), zvinieme do rolády, potrieme druhou polovicou plnky a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.