Roláda - kokosová

V čase môjho detstva boli v cukrárni len tri druhy rolád: kokosová, kakaová a orechová. Orechovú som nikdy nemusela, zato tie prvé dve áno. A to v poradí, ako som napísala. Kokosová roláda je jediný koláč, kde znesiem kombi

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

5 ks vajce
150 g kryštálový cukor
150 g hladká múka
1 ČL prášok do pečiva

Plnka:

300 ml mlieko
3 PL hladká múka
100 g práškový cukor
250 g maslo

Na potretie a posypanie:

džem marhuľový
strúhaný kokos

Postup:

  1. Plech vymastíme a vysypeme hladkou múkou (alebo na plech položíme papier na pečenie).
  2. Vajcia s cukrom šľaháme 4 minúty (!!!). Metličkou ručne vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto natrieme na pripravený plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 4 - 5 minút.
  3. Upečené cesto vyklopíme (hneď po upečení) na vlhkú utierku a zvinieme.
  4. V mlieku rozmixujeme hladkú múku a uvaríme hustú kašu. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme a potom opatrne vmiešame vychladnutú kašu.
  5. Upečené piškótové cesto potrieme marhuľovým lekvárom, naň natrieme polovicu plnky (ide to trošku horšie, lebo krém sa na džeme šmýka - preto sa obrňte trpezlivosťou), zvinieme do rolády, potrieme druhou polovicou plnky a posypeme kokosom. Necháme stuhnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉