Torta - pudingová
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

4 ks vajce
100 g polohrubá múka
100 g práškový cukor
0.5 balíčka prášok do pečiva
2 PL kakao
4 PL voda

Plnka:

0.5 balíčka okrúhle detské piškóty
200 ml voda
2 PL práškový cukor
1 PL rum
džem jahodový

Puding:

2 balíčky vanilkový puding v prášku
6 PL kryštálový cukor
800 ml mlieko

Postup:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme (ja pečiem na cca 180 stupňov, kým nie je korpus upečený - zhruba 15 až 20 minút).
  3. Korpus necháme vo forme (ja zvyknem ešte utrieť vymastené a pomúčené boky formy papierovými kuchynskými utierkami) a natrieme džemom.
  4. Vo vode rozpustíme práškový cukor a prilejeme rum. V tomto roztoku namáčame piškóty a ukladáme ich v jednej vrstve na povrch korpusu.
  5. Uvaríme hustý puding podľa návodu a ešte horúci pomaly nalejeme na piškóty. (Ak vám ostane, zvyšok nalejte do misky.)
  6. Necháme vychladnúť a potom ešte na cca 2 hodinky vložíme do chladničky.

  7.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉