Rezy - makovo-jablkové
Kategória:
Múčniky
Pridať/Odobrať z lístka
Nákupný zoznam
Ingrediencie
Pre
1
Potrebujeme:
vajce
-
6
ks
práškový cukor
-
500
g
slnečnicový olej
-
200
ml
voda
-
200
ml
polohrubá múka
-
300
g
mletý mak
-
150
g
prášok do pečiva
-
1/2
balíčka
jablko
-
3
ks
vanilínový cukor
-
1/2
balíčka
šľahačka v prášku Dr.Oetker
-
2
balíčky
mlieko
-
300
ml
Príprava
Z cukru odoberieme 4 PL a zmiešame s mletým makom.
Stredne veľké jablká ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Posypeme vanilkovým cukrom.
Bielky vyšľaháme s cukrom na pevný sneh. Po jednom pomaly zašľahávame žĺtka, pridáme olej a vlažnú vodu, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
Z cesta odoberieme cca jednu tretinu a opatrne do nej vmiešame mak zmiešaný s cukrom.
Makové cesto nalejeme na jablká. Na makové cesto vylejeme zvyšné cesto. Pečieme cca 25 minút pri teplote 175 stupňov.
Po upečení koláč preklopíme na plech, strhneme papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Šľahačky v prášku vysypeme do mlieka, vyšľaháme a navrstvíme na vychladnutý koláč.
Hore
×
Prosím prihláste sa. Táto funkcia je prístupná len pre prihlásených používateľov.