Margotka
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nepečené sladké dobroty |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
300 g Marina keks |
200 g strúhaný kokos |
100 g margarín |
400 g kryštálový cukor |
100 ml voda |
4 PL rum |
Na poliatie:
200 g čokoláda na varenie |
stužený tuk (Cera) |
Postup:
- Keksy rukou alebo valčekom na doske rozdrvíme. Ja som ich rozmixovala v mixéri.
- Cukor s vodou uvaríme na sirup. Rozdrvené keksy zalejeme horúcim sirupom, pridáme margarín a necháme rozpustiť. Dobre rozmiešame. Prisypeme strúhaný kokos a dochutíme rumom.
- Menší plech si vyložíme alobalom a na spodok dáme papier na pečenie (použila som plech s rozmerom 26 x 16,5 cm a hĺbkou 3,5 cm ).
- Ešte teplú hmotu vložíme do plechu a dobre urovnáme. (Hmota sa dosť lepí - doporučujem si navlhčiť ruky studenou vodou. Potom to ide lepšie.) Necháme v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
- Na záver polejeme čokoládovou polevou (zriedenou Cerou) a necháme stuhnúť. Krájame na štvorčeky.