Šuhajdy - karamelové
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nepečené sladké dobroty |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
1 konzerva Salko |
1 ČL kakao |
100 g margarín |
200 g mleté vlašské orechy |
200 g čokoláda na varenie |
100 g stužený tuk (Cera) |
Na ozdobenie:
lentilky |
Postup:
- Salko varíme v plechovke 2 hodiny. (Ak sa vám stane, že ostane redšie, nezúfajte. Zahustíte to orechami.)
- Do ešte teplého Salka, ktoré varením dostalo chuť karamelu, pridáme margarín a dobre rozmiešame. Pridáme kakao, mleté vlašské orechy a vymiešame.
- Čokoládu rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.
- Do každého papierového košíčka dáme cca 1 ČL rozpustenej čokoládovej polevy a potrieme aj boky.
- Naplníme karamelovo - orechovou plnkou a zalejeme čokoládovou polevou. Na vrch môžeme dať lentilku (u nás nutnosť - inak by sa to nerátalo). Skladujeme v chlade.
Poznámky k receptu:
Ak vám pri plnení plnka príliš stuhne, nahrejte si ju v mikrovlnke.