Šuhajdy - karamelové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Nepečené sladké dobroty

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

1 konzerva Salko
1 ČL kakao
100 g margarín
200 g mleté vlašské orechy
200 g čokoláda na varenie
100 g stužený tuk (Cera)

Na ozdobenie:

lentilky

Postup:

  1. Salko varíme v plechovke 2 hodiny. (Ak sa vám stane, že ostane redšie, nezúfajte. Zahustíte to orechami.)
  2. Do ešte teplého Salka, ktoré varením dostalo chuť karamelu, pridáme margarín a dobre rozmiešame. Pridáme kakao, mleté vlašské orechy a vymiešame.
  3. Čokoládu rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.
  4. Do každého papierového košíčka dáme cca 1 ČL rozpustenej čokoládovej polevy a potrieme aj boky.
  5. Naplníme karamelovo - orechovou plnkou a zalejeme čokoládovou polevou. Na vrch môžeme dať lentilku (u nás nutnosť - inak by sa to nerátalo). Skladujeme v chlade.

Poznámky k receptu:

Ak vám pri plnení plnka príliš stuhne, nahrejte si ju v mikrovlnke.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉