Kapustnica
Toto je taká "lájt" kapustnica :D . Nám ale vyhovuje. Robievame ju aj na Vianoce. Nie je taká sýta ako napr. zabíjačková a určite vám nebude po nej ťažko. Ja ju mám veľmi rada aj preto, že mi vždy cez sviatky napraví žalúdo
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Polievky |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
700 g kyslá kapusta |
2 nožičky klobása |
1 hrsť sušené hríby |
200 ml mlieko |
1 PL hladká múka |
1 ks cibuľa |
2 ČL mletá červená paprika |
Postup:
- Kyslú kapustu zalejeme vodou a privedieme do varu.
- Medzitým si hríby namočíme do teplej vody. Keď voda s kapustou začne vrieť, pridáme klobásu a vyžmýkané hríby. Varíme 15 minút.
- Po 15 minútach pridáme v mlieku rozmiešanú múku a varíme ďalších 15 minút.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Hneď odstavíme z ohňa, aby paprika nezhorkla.
- Pridáme ku kapuste a povaríme ďalších 15 minút.