Polievka - frankfurtská
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Polievky |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
olivový olej |
1 ks cibuľa |
mletá červená paprika |
mleté čierne korenie |
2 kocky masox |
3 PL hladká múka |
slanina |
slovenská točená saláma |
2 strúčiky cesnak |
zemiaky |
petržlenová vňať |
Postup:
- Slaninu opečieme, pridáme na drobno nasekanú menšiu cibuľu a opražíme do sklovita. Ochutíme mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a podľa potreby prilejeme olej. Pridáme prelisovaný cesnak a poprášime múkou.
- Zalejeme vývarom (2 kocky masoxu rozpustíme v litri vriacej vody) a vymiešame do hladka. Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky. Dolejeme vriacou vodou a privedieme do varu.
- Slovenskú točenú salámu nakrájame na malé kocky a opečieme na oleji. Pridáme do polievky. Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Po uvarení dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.