Halušky - ako príloha
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Prílohy

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Na cesto:

540 g hrubá múka
180 ml mlieko
1 ks vajce
1 ČL prášok do pečiva
2 ČL soľ
300 ml voda

Na preliatie:

40 ml slnečnicový olej

Postup:

  1. Dáme zovrieť vodu.
  2. Do misy nasypeme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť, kým nám zovrie voda.
  3. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.

Poznámky k receptu:

Z tejto dávky vyjde dosť veľa halušiek. Ak nezjete všetky, môžete si ich zamraziť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉