Rezance - niťovky/široké

Dlho som sa bránila, kým som sa rozhodla ich konečne urobiť. Myslela som si, že je s tým babračka, no opak je pravdou. Domáce rezance sa s kupovanými naozaj nedajú porovnať. Strojček na rezance nie je nevyhnutný. Nakrájať s

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Prílohy

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

200 g polohrubá múka
1 ks vajce
50 ml voda
štipka soľ

Na podsypanie:

50 g polohrubá múka

Postup:

  1. Suroviny určené na cesto vložíme do misy, kde ich najskôr premiešame príborovým nožíkom.
  2. Potom si hmotu premiestnime na dosku a vypracujeme hladký bochník.
  3. Bochník rozdelíme na štyri časti a každú vyvaľkáme na tenký plát. Ak máte strojček na rezance, tak na niťovky vyvaľkáme plát na hrúbku 1 a na široké rezance na hrúbku 2.
  4. Po vyvaľkaní na požadovanú hrúbku necháme cesto obschnúť cca 5 minút.
  5. Následne vyvaľkané cesto pokrájame pomocou strojčeka alebo nožíkom na niťovky alebo široké rezance. Rezance posypeme múkou a ponadhadzujeme, aby sa nezlepili.
  6. Rozprestrieme na dosku alebo plech a necháme usušiť. Skladujeme v suchu.

Poznámky k receptu:

Z jednej dávky vyjdú niťovky do dvoch polievok alebo široké rezance pre dve osoby, ak ich robíte s makovou posýpkou.

Varenie rezancov:

  • usušené niťovky: 3 minúty
  • neusušené niťovky: 2 minúty
  • usušené široké rezance: 6 minút
  • neusušené široké rezance: 5 minút

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉