Muffiny - à la Sacher
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

200 g čokoláda na varenie
150 g margarín
180 g práškový cukor
6 ks vajce
štipka soľ
100 g polohrubá múka
1 ČL prášok do pečiva

Na potretie:

lekvár marhuľový
200 g čokoláda na varenie
Cera

Postup:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, čokoládu na varenie roztopíme nad parou.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka. Pridáme roztopenú čokoládu na varenie a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ručne vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3. Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút.
  4. Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom. Džemom potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉