Muffiny - à la Sacher
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
200 g čokoláda na varenie |
150 g margarín |
180 g práškový cukor |
6 ks vajce |
štipka soľ |
100 g polohrubá múka |
1 ČL prášok do pečiva |
Na potretie:
lekvár marhuľový |
200 g čokoláda na varenie |
Cera |
Postup:
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, čokoládu na varenie roztopíme nad parou.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka. Pridáme roztopenú čokoládu na varenie a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ručne vmiešame sneh z bielkov.
- Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3. Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút.
- Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom. Džemom potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.)