Upečieme 6 dobošových plátov: Vajcia s cukrom a soľou šľaháme 4 minúty. Metličkou vmiešame múku. Cesto rozotrieme na plech (28x39 cm) vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov doružova (cca 5 minút). Pláty necháme na papieri na pečenie vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém: čokoládu rozpustíme nad parou. Pridáme kakao, vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľaháme nad parou cca 30 minút (nemusíme vkuse). Vyšľahaná hmota má konzistenciu redšieho pudingu. Vyšľahaný krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po malých dávkach pridávame vychladnutý krém.
Prvý plát položíme na tácku papierom hore. Papier opatrne z plátu odstránime. Prikryjeme druhým plátom (samozrejme papierom hore) a mierne pritlačíme. Papier pomaly odstránime. Opakujeme, kým neminieme všetky pláty a plnku. Ukončujeme plnkou. Koláč necháme v chladničke stuhnúť.
Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli a zriedime Cerou.