Lievance
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

300 g hrubá múka
15 g droždie
3 ks žĺtko
soľ
650 ml mlieko
1 ČL práškový cukor
slnečnicový olej

Postup:

  1. Rozdrobené droždie vymiešame s cukrom na kašičku, pridáme žĺtky, soľ, múku a toľko teplého mlieka, aby sa cesto dalo dobre naberať (malo by byť hustejšie ako na palacinky). Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  2. Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí.
  3. Vykysnuté cesto vkladáme malou naberačkou do vymastených jamiek dobre vyhriatej dolkárne a z oboch strán upečieme do zlatožlta. Podávame spojené džemom a posypané škoricovým cukrom.

Poznámky k receptu:

Pokiaľ ako ja vlastníte toustovač Tefal Snack Collection a nástavec na pancakes, môžete si lievance v tvare pancakes urobiť v ňom. V tomto prípade netreba platne mastiť olejom. Plním ich cca 5 mm od okraja a pečiem 4 minúty.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉