Nákyp - ryžový
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
6
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
340 g guľatá ryža |
1 l mlieko |
180 g kryštálový cukor |
štipka soľ |
125 g maslo |
4 ks žĺtko |
2 balíčky vanilínový cukor |
750 ml hruškový kompót |
Bielkový sneh:
4 ks bielko |
4 PL kryštálový cukor |
Postup:
- Prebratú a opláchnutú ryžu dáme variť do mlieka spolu s cukrom a štipkou soli. Varíme, kým nevznikne hustá kaša.
- Do ešte teplej kaše vmiešame rozšľahané žĺtka s maslom a vanilínový cukor.
- Do ryžovej zmesi opatrne vmiešame na kocky pokrájanú hrušky a navrstvíme do vymasteného pekáča. Pečieme pri teplote 175 stupňov 15 minút.
- Medzitým si vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh. Nákyp vyberieme z rúry, natrieme naň vyšľahaný sneh, teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 15 minút.
Poznámky k receptu:
Výborný je aj s višňami ;)