Pizza
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Slané pečivo, pizza |
Ingrediencie
Pre:
3
osobu/osoby/osôb
Cesto:
200 g hladká múka |
200 g polohrubá múka |
2 ks žĺtko |
30 g droždie |
0.5 ČL soľ |
300 ml voda |
2 PL olivový olej |
Omáčka:
kečup |
oregano |
4 ks strúčik cesnaku |
Na potretie:
250 ml voda |
zvyšky cesnaku (čo zostanú v lise na cesnak) |
Postup:
- Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky, soľ, olej a podľa potreby vodu. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
- V miske si vymiešame kečup, cesnak a oregano. Do pohára s vodou pridáme zvyšky cesnaku.
- Po vykysnutí cesto ešte premiesime, rozdelíme na tri časti a necháme podkysnúť cca 15 minút.
- Plech na pizzu vymastíme olejom a cesto naň roztlačíme až po okraj. Natrieme kečupovou omáčkou a obložíme podľa vlastnej chuti a fantázie. Okraje pizze potrieme cesnakovou vodou a pečieme cca 10 minút na maximálnej teplote.
Poznámky k receptu:
Skúste nahradiť klasickú hladkú múku Babičkinou hladkou múkou pšeničnou chlebovou ;)