Pizza
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Slané pečivo, pizza

Ingrediencie

Pre: 3 osobu/osoby/osôb

Cesto:

200 g hladká múka
200 g polohrubá múka
2 ks žĺtko
30 g droždie
0.5 ČL soľ
300 ml voda
2 PL olivový olej

Omáčka:

kečup
oregano
4 ks strúčik cesnaku

Na potretie:

250 ml voda
zvyšky cesnaku (čo zostanú v lise na cesnak)

Postup:

  1. Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky, soľ, olej a podľa potreby vodu. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
  2. V miske si vymiešame kečup, cesnak a oregano. Do pohára s vodou pridáme zvyšky cesnaku.
  3. Po vykysnutí cesto ešte premiesime, rozdelíme na tri časti a necháme podkysnúť cca 15 minút.
  4. Plech na pizzu vymastíme olejom a cesto naň roztlačíme až po okraj. Natrieme kečupovou omáčkou a obložíme podľa vlastnej chuti a fantázie. Okraje pizze potrieme cesnakovou vodou a pečieme cca 10 minút na maximálnej teplote.

Poznámky k receptu:

Skúste nahradiť klasickú hladkú múku Babičkinou hladkou múkou pšeničnou chlebovou ;)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉