Myslím, že všetci viete, ako si doma urobiť karamelové Salko. Ale urobiť ho tak, aby bolo rovnomerne husté, to už sa asi viacerým nepodarilo.
Tiež som zo začiatku vložila konzervu Salka do vody a nechala ho variť 2 hodiny. To je síce správne, ale ďalej som ho už veľmi nesledovala a to bola chyba. Keď som k nemu prišla po dvoch hodinách, časť vody bola varom odparená. A to je ten kameň úrazu. Konzerva má byť totiž po celý čas varenia ponorená vo vode.
Takže ako postupovať ?
- Konzervu Salka vložíme do dostatočne hlbokého hrnca. Zalejeme ho vodou (voda nech je aspoň 2 cm nad konzervou).
- Privedieme k varu, plyn znížime na minimum a hrniec zakryjeme pokrievkou.
- Varíme 2 hodiny. (Môžete ho sem-tam skontrolovať, keď sa bojíte, ale nie je to nutné.)