Ak robievate krém, ktorého základ tvorí puding. Mnoho z vás určite riešilo problém, ako zabrániť tvorbe šupky/kože na povrchu pudingu.
Aj tá najjemnejšia šupka/koža spôsobí to, že keď puding zašľaháte do masla, vytvoria sa vám v kréme hrudky.
Je viac možností ako tomu zabrániť:
- Stvrdnutý povrch jednoducho odstrániť - takto však prídete o časť pudingu
- Puding neustále miešať v studenom vodnom kúpeli, až kým nevychladne - takto vás zase budú bolieť ruky a chrbát
- Povrch pudingu poprášiť práškovým cukrom - funguje to ale len pri rovnomernom pocukrovaní
- Prikryť povrch pudingu potravinovou fóliou - tento spôsob sa mi osvedčil najviac. Fóliu je potrebné umiestniť priamo na povrch pudingu (hneď po uvarení), aby sa zabránilo prístupu vzduchu a tým vytvoreniu nežiadúcej šupky/kože. Takto prikrytý krém môžete nechať bez dozoru až do vychladnutia.