Potrebné pomôcky:
podložka, stužený pokrmový tuk Cera (v Čechách Omega), obrázková predloha, euroobal, valček, ihlová kostica (alebo ihla), skalpel, špachtľa, hmota na poťahovanie torty (v tomto prípade White Icing), štetec, voda
![]() |
Na internete nájdeme obrázkovú predlohu, ktorú vytlačíme a vložíme do euroobalu. |
![]() |
Vyvaľkáme poťahovaciu hmotu, položíme na ňu obrázkovú predlohu a pomocou ihlovej kostice (alebo ihly) urobíme dierky na všetkých potrebných obrysoch. |
![]() |
Potom pomocou skalpela opatrne režeme po naznačneých dierkach, ... |
![]() |
... až vyrežeme celý podkladový obrázok. |
![]() |
Pomocou špachtle ho odlepíme od podložky ... |
![]() |
... a prenesieme na potrebné miesto. |
![]() |
Opäť vyvaľkáme poťahovaciu hmotu požadovanej farby a priložíme euroobal s obrázkovou predlohou. Keďže sme si už na začiatku urobili dierky na všetkých potrebných obrysoch, teraz už stačí prejsť po obrázku valčekom a dierky sa otlačia. |
![]() |
Vyrežeme potrebnú časť ... |
![]() |
... a prilepíme na podkladový obrázok. Pred tým si plochu, na ktorú ideme lepiť, potrieme štetcom namočeným do vody. |
![]() |
Nakoniec vodou prilepíme kontúry a ihlicovou kosticou dokreslíme detaily. |