Koláč - tvarohový so želatínou
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Veľkonočné pečenie

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

6 ks vajce
200 g kryštálový cukor
180 g hladká múka
2 PL kakao

1.plnka:

2 ks termizovaný tvaroh
200 g práškový cukor
250 g maslo
1 balíček vanilínový cukor

2.plnka:

1 l voda
2 balíčky Zlatý klas
2 balíčky pomarančový nápoj v prášku
150 g kryštálový cukor

Postup:

  1. Do misy dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a kakao a vyšľaháme na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh a vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
  3. V dvoch tretinách vody rozpustíme nápoj v prášku, pridáme cukor a privedieme do varu. V tretine vody rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriacej zmesi. Uvaríme hustý krém.
  4. Vlažný krém navrstvíme na tvarohovú plnku a necháme v chladničke stuhnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉