Koláč - tvarohový so želatínou
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Veľkonočné pečenie |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
6 ks vajce |
200 g kryštálový cukor |
180 g hladká múka |
2 PL kakao |
1.plnka:
2 ks termizovaný tvaroh |
200 g práškový cukor |
250 g maslo |
1 balíček vanilínový cukor |
2.plnka:
1 l voda |
2 balíčky Zlatý klas |
2 balíčky pomarančový nápoj v prášku |
150 g kryštálový cukor |
Postup:
- Do misy dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a kakao a vyšľaháme na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh a vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
- V dvoch tretinách vody rozpustíme nápoj v prášku, pridáme cukor a privedieme do varu. V tretine vody rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriacej zmesi. Uvaríme hustý krém.
- Vlažný krém navrstvíme na tvarohovú plnku a necháme v chladničke stuhnúť.