Ježe - kokosové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Vianočné pečenie

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

200 g práškový cukor
1 ks vajce
2 PL med
1 PL slnečnicový olej
200 ml mlieko
300 g hladká múka
1 balíček prášok do pečiva

Na obaľovanie:

600 g čokoláda na varenie
200 g Cera
400 g strúhaný kokos

Postup:

  1. Vajce vymiešame s cukrom, po kvapkách pridávame olej a med. Potom vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko. Všetko dobre vymiešame. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
  2. Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na kocky, ktoré máčame v roztopenej čokoládovej poleve zmiešanej s Cerou a obaľujeme v kokose. Ukladáme na plech vyložený alobalom a necháme stuhnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉