Rožteky - vanilkové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Vianočné pečenie |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
380 g hladká múka |
200 g margarín |
80 g maslo |
70 g práškový cukor |
1 balíček vanilínový cukor |
90 g mleté orechy |
Na obaľovanie:
4 balíčky vanilínový cukor |
5 PL práškový cukor |
Postup:
- Múku, margarín, maslo, orechy, cukor a vanilínový cukor vložíme do misky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odležať aspoň 1 hodinu.
- Z odležaného cesta vytvarujeme najskôr guličky (7 g) a následne šúľky, ktoré vkladáme do plechu na rožteky (netreba vymazávať). V prípade, že nemáte plech na rožteky, šúľky stočené do tvaru rožtekov ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 10 minút.
- Ešte horúce ich obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Poznámky k receptu:
POZOR ! Rožteky sú naozaj veľmi krehké. Z formy ich preto vyberajte opatrne (ja si ich nadvihujem pomocou ostrého nožíka), inak sa vám zlomia. Tak isto aj pri obaľovaní s nimi manipulujte opatrne.
Z jednej dávky vyjde cca 117 ks rožtekov (ak ste ich robili zo 7 g cesta)