Cvikla
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Zaváraniny |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
cvikla |
Korenie:
celá rasca |
fenikel |
aníz |
klinčeky |
celé čierne korenie |
Nálev:
3500 ml voda |
1 l ocot 8% |
500 g kryštálový cukor |
100 g soľ |
4 ks bobkový list |
10 ks celé nové korenie |
4 ks klinčeky |
Postup:
- Dôkladne umytú cviklu varíme až do zmäknutia (aj so šupkou). Po uvarení scedíme a necháme vychladnúť. Cviklu olúpeme (ide to skoro samo) a pokrájame na kocky.Pokrájanú cviklu vložíme do umytých pohárov.
- Na vrch pridáme trochu rasce, feniklu, anízu, čierneho korenia a klinčekov.
- Pripravíme si nálev: suroviny určené na nálev premiešame a 10 minút povaríme.
- Ešte teplým nálevom zalejeme pripravenú cviklu. Poháre uzavrieme a sterilizujeme (ja sterilizujem 7 dl poháre nad parou 25 minút).