Kečup
Kečup robím už vyše 20 rokov a vo veľkom množstve - na to, aby mi vydržal do novej sezóny musíme urobiť minimálne 60-70 pohárov :D
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Zaváraniny |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
2 kg paradajky |
250 g jablká |
250 g cibuľa |
200 g kryštálový cukor |
2 PL soľ |
100 ml ocot 8% |
na špičku noža mletý zázvor |
na špičku noža mletý muškátový oriešok |
2 ks bobkový list |
8 ks celé nové korenie |
16 ks celé čierne korenie |
4 ks klinčeky |
0.5 PL mletá škorica |
2 PL mletá červená paprika |
štipka mletá pálivá paprika (nemusí byť) |
Postup:
- Paradajky, jablká a cibuľu očistíme a pokrájame menšie kusy. Šupneme ich do veľkého hrnca. Pridáme cukor, soľ, ocot a všetky koreniny a rozvaríme.
- Prepasírujeme a zlejeme do pohárov. Sterilizujeme nad parou cca 20 minút.