Kečup

Kečup robím už vyše 20 rokov a vo veľkom množstve - na to, aby mi vydržal do novej sezóny musíme urobiť minimálne 60-70 pohárov :D

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Zaváraniny

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

2 kg paradajky
250 g jablká
250 g cibuľa
200 g kryštálový cukor
2 PL soľ
100 ml ocot 8%
na špičku noža mletý zázvor
na špičku noža mletý muškátový oriešok
2 ks bobkový list
8 ks celé nové korenie
16 ks celé čierne korenie
4 ks klinčeky
0.5 PL mletá škorica
2 PL mletá červená paprika
štipka mletá pálivá paprika (nemusí byť)

Postup:

  1. Paradajky, jablká a cibuľu očistíme a pokrájame menšie kusy. Šupneme ich do veľkého hrnca. Pridáme cukor, soľ, ocot a všetky koreniny a rozvaríme.
  2. Prepasírujeme a zlejeme do pohárov. Sterilizujeme nad parou cca 20 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉