Kompót - marhuľový
Na zaváranie nie sú vhodné mäkké marhule. Tie pekne spapajte surové. Vyberajte tvrdé, ale dozreté plody.
Ozaj, aj vy ste v detstve nechávali kôstky vysušiť a potom ste ich rozbíjali a vy
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Zaváraniny |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
marhule |
Nálev:
1 l voda |
500 g kryštálový cukor |
Postup:
- Zrelé marhule umyjeme, rozpolíme a zbavíme kôstok. Nakladieme do fliaš tak, aby šupka smerovala hore.
- Vo vode rozpustíme cukor. Marhule zalejeme horúcim nálevom.
- Viečka sterilizujeme vo vriacej vode. Poháre dobre uzavrieme, naukladáme do zaváracieho hrnca a sterilizujeme nad parou 15 minút (ak ich necháte dlhšie, marhule sa vám rozvaria).