Kompót - marhuľový

Na zaváranie nie sú vhodné mäkké marhule. Tie pekne spapajte surové. Vyberajte tvrdé, ale dozreté plody.

Ozaj, aj vy ste v detstve nechávali kôstky vysušiť a potom ste ich rozbíjali a vy

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Zaváraniny

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

marhule

Nálev:

1 l voda
500 g kryštálový cukor

Postup:

  1. Zrelé marhule umyjeme, rozpolíme a zbavíme kôstok. Nakladieme do fliaš tak, aby šupka smerovala hore.
  2. Vo vode rozpustíme cukor. Marhule zalejeme horúcim nálevom.
  3. Viečka sterilizujeme vo vriacej vode. Poháre dobre uzavrieme, naukladáme do zaváracieho hrnca a sterilizujeme nad parou 15 minút (ak ich necháte dlhšie, marhule sa vám rozvaria).

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉