Cuketa - zapekaná s klobásou
Na tento recept si vyberajte menšie cukety, ktoré ešte nemajú tvrdé jadierka. Môžete ich potom po ošúpaní pokrájať na kolieska.
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
3 ks cuketa |
2 ks paprika |
4 ks paradajka |
150 g klobása |
50 g cibuľa |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
soľ |
olivový olej |
Na zálievku:
200 ml mlieko |
4 ks vajce |
Na posypanie:
100 g Eidam |
Postup:
- Papriku a paradajky pokrájame na malé kúsky, cuketu na plátky a klobásu na kocky.
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, okoreníme a podlejeme trochou vody (POZOR ! Zelenina pustí šťavu.). Pridáme klobásu a dusíme do mäkka.
- Zmes preložíme do vymastenej zapekacej nádoby (šťavu z udusenej zeleniny som nedala). V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme soľou a touto zmesou zalejeme zeleninu. Posypeme strúhaným Eidamom a dáme zapiecť na 30 - 45 minút pri teplote 200 stupňov (Doba pečenia závisí od výšky zapekacej nádoby.).
- Podávame so zemiakmi a šalátom.