Cuketa - zapekaná s klobásou

Na tento recept si vyberajte menšie cukety, ktoré ešte nemajú tvrdé jadierka. Môžete ich potom po ošúpaní pokrájať na kolieska.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

3 ks cuketa
2 ks paprika
4 ks paradajka
150 g klobása
50 g cibuľa
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
olivový olej

Na zálievku:

200 ml mlieko
4 ks vajce

Na posypanie:

100 g Eidam

Postup:

  1. Papriku a paradajky pokrájame na malé kúsky, cuketu na plátky a klobásu na kocky.
  2. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, okoreníme a podlejeme trochou vody (POZOR ! Zelenina pustí šťavu.). Pridáme klobásu a dusíme do mäkka.
  3. Zmes preložíme do vymastenej zapekacej nádoby (šťavu z udusenej zeleniny som nedala). V mlieku rozšľaháme vajíčka, ochutíme soľou a touto zmesou zalejeme zeleninu. Posypeme strúhaným Eidamom a dáme zapiecť na 30 - 45 minút pri teplote 200 stupňov (Doba pečenia závisí od výšky zapekacej nádoby.).
  4. Podávame so zemiakmi a šalátom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉