Halušky - cigánske
Neviem prečo cigánske, ale tak sa haluškám s lečom u nás vždy hovorilo. Nerobievam ich často, lebo deti nemajú radi lečo, ale s manželom ich máme radi. Je to rýchle jedlo, ktoré nezaťaží žalúdok (pokiaľ si na ne nedáte peče
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Bezmäsité jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Na prípravu leča:
7 dl lečo |
olivový olej |
50 g cibuľa |
2 ČL kryštálový cukor |
soľ |
5 ks vajce |
Na halušky:
540 g hrubá múka |
180 ml mlieko |
1 ks vajce |
1 ČL prášok do pečiva |
2 ČL soľ |
300 ml voda |
Na preliatie halušiek:
40 ml slnečnicový olej |
Postup:
- Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme lečo, soľ a cukor. Premiešame. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k leču. Miešame, kým sa vajíčka nezrazia.
- Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť. Dáme zovrieť vodu. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.
- Halušky zmiešame s lečom a podávame.
Poznámky k receptu:
Ak si bežne pripravujete lečo bez cukru, tak ho kľudne vynechajte.