Halušky - cigánske

Neviem prečo cigánske, ale tak sa haluškám s lečom u nás vždy hovorilo. Nerobievam ich často, lebo deti nemajú radi lečo, ale s manželom ich máme radi. Je to rýchle jedlo, ktoré nezaťaží žalúdok (pokiaľ si na ne nedáte peče

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na prípravu leča:

7 dl lečo
olivový olej
50 g cibuľa
2 ČL kryštálový cukor
soľ
5 ks vajce

Na halušky:

540 g hrubá múka
180 ml mlieko
1 ks vajce
1 ČL prášok do pečiva
2 ČL soľ
300 ml voda

Na preliatie halušiek:

40 ml slnečnicový olej

Postup:

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme lečo, soľ a cukor. Premiešame. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k leču. Miešame, kým sa vajíčka nezrazia.
  2. Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť. Dáme zovrieť vodu. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.
  3. Halušky zmiešame s lečom a podávame.
  4.  

Poznámky k receptu:

Ak si bežne pripravujete lečo bez cukru, tak ho kľudne vynechajte.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉