Karfiol - vyprážaný

 

 
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na prípravu karfiolu:

1 ks karfiol
hladká múka
strúhanka
4 ks vajce
soľ

Postup:

  1. Karfiol krátko varíme v osolenej vode max. 2 minúty. Scedíme a necháme mierne (alebo úplne, ak máme čas) vychladnúť.
  2. Karfiol obalíme v múke, v osolených rozšľahaných vajíčkach a napokon v strúhanke.
  3. Vypražíme v rozohriatom oleji.
  4.  

Poznámky k receptu:

Striehnite si čas varenia karfiolu. Naozaj ho varte maximálne 2 minúty. Ak by ste ho varili dlhšie, po následnom vyprážaní ostane blatový.

 

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉