Karfiol - zapekaný

Ak sa vám nechce obaľovať ružičky karfiolu v trojobale, zapečte si ho. Je to rýchlovka.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Bezmäsité jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Na prípravu karfiolu:

1 ks karfiol
200 g šunka
400 g Eidam

Na zálievku:

200 ml mlieko
4 ks vajce
1 ČL soľ

Na vymastenie zapekacej misy:

olivový olej

Postup:

  1. Karfiol očistíme a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme max. 2 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý karfiol posekáme na menšie kúsky. Pridáme šunku nakrájanú na malé kocky a polovicu nastrúhaného syra. Premiešame.
  3. V mlieku rozmiešame vajíčka a soľ. Karfiolovú zmes vložíme do naolejovanej misy a zalejeme vajíčkovou zmesou.
  4. Posypeme zvyšným syrom a zapekáme cca 30 minút pri teplote 200 stupňov.
  5.  

Poznámky k receptu:

Na tento recept môžete použiť aj mrazený karfiol. Keďže ten je už blanšírovaný, stačí ho nechať rozmraziť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉