Buchty - na pare
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- hrubá múka - 600 g
- droždie - 20 g
- práškový cukor - 20 g
- vajce - 1 ks
- soľ - 1 štipka
- mlieko - 400 ml
Príprava
- Do pohára rozdrobíme droždie a zasypeme práškovým cukrom. Dobre rozmiešame, kým sa droždie nerozpustí.
- Do misky dáme múku, soľ a vajce. Prilejeme rozpustené droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť (malo by zdvojnásobiť svoj objem). Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme trošku podkysnúť.
- Vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 cm a vykrajujeme kolieska (ja na to používam formičku, ktorú mi manžel vyrobil z veľkej konzervy od nátierky - priemer 7 cm). !!! POZOR !!! Ak cesto vyvaľkáte na príliš tenko, buchty budú spľasnuté.
- Keď sme spotrebovali všetko cesto, necháme buchty ešte trošku podkysnúť.
- Buchty paríme asi 5 minút. Uparené buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme kakaom, ktoré sme rozmiešali s cukrom (alebo makom, orechami...)
Tipy - Poznámky
Uparené buchty môžete poliať maslovou alebo maslovo-karamelovou polevou.
Z jednej dávky vyjde cca 20 ks buchiet.