Koláč - tvarohový so želatínou
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 6 ks
- kryštálový cukor - 200 g
- hladká múka - 180 g
- kakao - 2 PL
1.plnka:
- termizovaný tvaroh - 2 ks
- práškový cukor - 200 g
- maslo - 250 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
2.plnka:
- voda - 1 l
- Zlatý klas - 2 balíčky
- pomarančový nápoj v prášku - 2 balíčky
- kryštálový cukor - 150 g
Príprava
- Do misy dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a kakao a vyšľaháme na hladké cesto. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh a vymiešame na hladký krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
- V dvoch tretinách vody rozpustíme nápoj v prášku, pridáme cukor a privedieme do varu. V tretine vody rozmiešame Zlaté klasy a pridáme do vriacej zmesi. Uvaríme hustý krém.
- Vlažný krém navrstvíme na tvarohovú plnku a necháme v chladničke stuhnúť.