Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.
Pre používanie domácej pekárne platia zásady:
- ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
- soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)
Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.
Buchty - pečené
Pri tomto jedle sa mi vždy vybaví školská jedáleň. Všetci sme mali obrovskú radosť, keď sme sa dozvedeli, že na obed budú buchty s lekvárom :) Odporúčam si vyhradiť na tento recept véééľa času. Pokiaľ dodržíte pokyny uveden
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Domáca pekáreň Múčniky Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Na cesto:
250 ml mlieko |
1 ks vajce |
50 g maslo |
5 PL kryštálový cukor |
1 balíček vanilínový cukor |
štipka soľ |
250 g hladká múka |
250 g polohrubá múka |
0.5 kocky droždie čerstvé |
Na potieranie:
slnečnicový olej |
Postup:
- Suroviny určené pre cesto vložíme do pekárne v poradí, ako sú napísané v rozpise.
- Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
- Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm a rozdelíme na 24 častí. Do stredu každej časti dáme plnku (napr. tvarohovú).
- Vytvarujeme buchty, ktoré kladieme spojom dole na margarínom vymastený plech, pričom každú buchtu potrieme z každej strany olejom. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí ich zvrchu potrieme olejom.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
Poznámky k receptu:
Vo Fotogalérii k receptu máte odfotený postup na prípravu buchiet ako sú na hlavnom obrázku, ale aj na klasické guľaté buchty. Ja mám od Tescomy kúpené vykrajovátko, ktoré mi vykrojí štvorec 7x7 cm. Ten ešte roztiahnem na veľkosť 10x10 cm a potom plním.