Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.
Pre používanie domácej pekárne platia zásady:
- ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
- soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)
Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.
Buchty - na pare
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
600 g hrubá múka |
20 g droždie |
20 g práškový cukor |
1 ks vajce |
štipka soľ |
400 ml mlieko |
Postup:
- Do pohára rozdrobíme droždie a zasypeme práškovým cukrom. Dobre rozmiešame, kým sa droždie nerozpustí.
- Do misky dáme múku, soľ a vajce. Prilejeme rozpustené droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť (malo by zdvojnásobiť svoj objem). Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník, ktorý necháme trošku podkysnúť.
- Vyvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 cm a vykrajujeme kolieska (ja na to používam formičku, ktorú mi manžel vyrobil z veľkej konzervy od nátierky - priemer 7 cm). !!! POZOR !!! Ak cesto vyvaľkáte na príliš tenko, buchty budú spľasnuté.
- Keď sme spotrebovali všetko cesto, necháme buchty ešte trošku podkysnúť.
- Buchty paríme asi 5 minút. Uparené buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme kakaom, ktoré sme rozmiešali s cukrom (alebo makom, orechami...).
Poznámky k receptu:
Ja si cesto nechávam kysnúť v rýchlokyske. Nechám ju "puknúť" 3x. Vtedy je cesto dostatočne vykysnuté.
Uparené buchty môžete poliať maslovou alebo maslovo-karamelovou polevou.
Z jednej dávky vyjde cca 20 ks buchiet.