Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.
Pre používanie domácej pekárne platia zásady:
- ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
- soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)
Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.
Cesto - kysnuté sladké
Toto cesto môžete použiť na všetky sladké kysnuté koláče. Napr. jablkovník, záviny, dukátové buchtičky, opekance a pod.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Domáca pekáreň |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
300 ml voda |
100 ml slnečnicový olej |
6 PL kryštálový cukor |
štipka soľ |
1 ks vajce |
600 g polohrubá múka |
0.5 kocky droždie čerstvé |
Postup:
- Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplú vodu a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
- Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
- Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť.