Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.

 

Pre používanie domácej pekárne platia zásady:

  • ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
  • soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)

Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.

 

Cesto - kysnuté sladké

Toto cesto môžete použiť na všetky sladké kysnuté koláče. Napr. jablkovník, záviny, dukátové buchtičky, opekance a pod.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Domáca pekáreň

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

300 ml voda
100 ml slnečnicový olej
6 PL kryštálový cukor
štipka soľ
1 ks vajce
600 g polohrubá múka
0.5 kocky droždie čerstvé

Postup:

  1. Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplú vodu a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
  3. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉