Nákyp - ryžový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 6
Potrebujeme:
- guľatá ryža - 340 g
- mlieko - 1 l
- kryštálový cukor - 180 g
- soľ - 1 štipka
- maslo - 125 g
- žĺtko - 4 ks
- škoricový cukor - 1 balíček
- ľubovoľný kompót
Bielkový sneh:
- bielko - 4 ks
- kryštálový cukor - 4 PL
Príprava
- Prebratú a opláchnutú ryžu dáme variť do mlieka spolu s cukrom a štipkou soli.Varíme, kým nevznikne hustá kaša.
- Do ešte teplej kaše vmiešame rozšľahané žĺtka s maslom a škoricový cukor.
- Polovicu ryžovej zmesi navrstvíme do vymasteného pekáča. Na vrch naukladáme odkvapkané ovocie. Prikryjeme zvyškom ryžovej zmesi. Pečieme pri teplote 175 stupňov 15 minút.
- Potom naň natrieme sneh z bielkov (vyšľaháme bielka s cukrom na tuhý sneh), teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 15 minút.
Tipy - Poznámky
VARIANTA II.: namiesto škoricového cukru pridáme 2 balíčky vanilínového cukru a použijeme kompótové hrušky