Krémeš - z medových plátov
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- hotové medové pláty - 4 ks
Plnka:
- mlieko - 1 l
- Zlatý klas - 3 ks
- práškový cukor - 130 g
- vanilínový cukor - 1 ks
- bielko - 6 ks
Šľahačka:
- šľahačka v prášku Dr. Oetker - 2 ks
- mlieko - 300 ml
Čokoládová poleva:
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Dva pláty vložíme do hlbšieho plechu.
- Vo väčšej časti mlieka rozpustíme polovicu cukru a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding.
- Do ešte horúceho pudingu zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru. POZOR ! Hmota zväčší svoj objem ! Plnku navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnúť.
- Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá (Mlieko má byť studené !). Šľahačku natrieme na vychladnutý krém a zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
- Do misky vložíme čokoládu na varenie a Ceru a rozpustíme nad parou. Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť.
Tipy - Poznámky
Žĺtka môžete využiť tu: