Cuketa - zapekaná plnená fašírkovou zmesou
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Mleté mäso |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
1 ks cuketa |
500 g bravčové mäso mleté |
2 ks vajce |
4 ks strúčik cesnaku |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
soľ |
strúhanka |
olivový olej |
Na zálievku:
1 kocka zeleninový bujón |
500 ml voda |
Postup:
- Väčšiu cuketu umyjeme, ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Vnútro vydlabeme. Cuketu položíme na plech potretý olejom a osolíme.
- Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou a cesnakom. Zahustíme strúhankou.
- Mäsovou zmesou naplníme cukety. V pol litri vriacej vody rozmiešame bujón a touto zmesou cukety podlejeme.
- Zapekáme 30 minút pri teplote 200 stupňov.