Paprika - plnená
Paradajkovú omáčku robím z domáceho pretlaku, ktorý si varím sama. Je to skôr šťava ako pretlak, na aký ste zvyknutí z obchodu. Zaváram ho do 750 ml pohárov. Pokiaľ by ste chceli viac paradajkovej omáčky, použite viac pretlaku a ten potom zrieďte s vod
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Mleté mäso |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
500 g bravčové mäso mleté |
1 ks cibuľa |
3 ks strúčik cesnaku |
2 ks vajce |
150 g ryža |
mleté čierne korenie |
majoránka |
soľ |
8 ks paprika |
Na omáčku:
1500 ml paradajkový pretlak |
750 ml voda |
olivový olej |
2 PL hladká múka |
2 guličky celé nové korenie |
2 ks klinčeky |
2 guličky celé čierne korenie |
10 ČL kryštálový cukor |
1 ČL soľ |
Postup:
- Mleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, prelisovaný cesnak, koreniny, soľ a vajcia. Všetko dobre premiešame.
- OMÁČKA: Na oleji opražíme múku. Pomaly pridáme pretlak a vodu a zmiešame. Ak sa vytvorili hrudky, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme korenie, cukor a soľ. Privedieme k varu.
- Papriky umyjeme a vyrežeme z nich jadrovníky. Naplníme mäsovou plnkou. Naplnené papriky vložíme do variacej sa omáčky a varíme 45 minút.