Paprika - plnená

Paradajkovú omáčku robím z domáceho pretlaku, ktorý si varím sama. Je to skôr šťava ako pretlak, na aký ste zvyknutí z obchodu. Zaváram ho do 750 ml pohárov. Pokiaľ by ste chceli viac paradajkovej omáčky, použite viac pretlaku a ten potom zrieďte s vod

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Mleté mäso

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

500 g bravčové mäso mleté
1 ks cibuľa
3 ks strúčik cesnaku
2 ks vajce
150 g ryža
mleté čierne korenie
majoránka
soľ
8 ks paprika

Na omáčku:

1500 ml paradajkový pretlak
750 ml voda
olivový olej
2 PL hladká múka
2 guličky celé nové korenie
2 ks klinčeky
2 guličky celé čierne korenie
10 ČL kryštálový cukor
1 ČL soľ

Postup:

  1. Mleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, pridáme nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu, prelisovaný cesnak, koreniny, soľ a vajcia. Všetko dobre premiešame.
  2. OMÁČKA: Na oleji opražíme múku. Pomaly pridáme pretlak a vodu a zmiešame. Ak sa vytvorili hrudky, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme korenie, cukor a soľ. Privedieme k varu.
  3. Papriky umyjeme a vyrežeme z nich jadrovníky. Naplníme mäsovou plnkou. Naplnené papriky vložíme do variacej sa omáčky a varíme 45 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉