Krémeš - z medových plátov
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

4 ks hotové medové pláty

Plnka:

1 l mlieko
3 ks Zlatý klas
130 g práškový cukor
1 balíček vanilínový cukor
6 ks bielko

Šľahačka:

2 balíčky šľahačka v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieko

Čokoláda na varenie:

200 g čokoláda na varenie
Cera

Postup:

  1. Dva pláty vložíme do hlbšieho plechu.
  2. Vo väčšej časti mlieka rozpustíme polovicu cukru a vanilínový cukor. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding.
  3. Do ešte horúceho pudingu zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov, do ktorého sme zašľahali druhú polovicu cukru. POZOR ! Hmota zväčší svoj objem ! Plnku navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnúť.
  4. Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá (Mlieko má byť studené !). Šľahačku natrieme na vychladnutý krém a zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
  5. Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá (Mlieko má byť studené !). Šľahačku natrieme na vychladnutý krém a zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.

Poznámky k receptu:

Žĺtka môžete využiť tu:

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉