Rožky - okaté
Okaté rožky sme si kupovávali v miestnej pekárni. Prečo okaté ? Lepšie sa na ne pozrite - nepripadá vám, že sa na vás pozerajú ? Ideálne sú na raňajky s kakavkom alebo
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
sladké kysnuté cesto |
pikao |
Na potretie:
1 ks vajce |
1 PL mlieko |
Postup:
- Obe cestá rozdelíme na 6 - 8 približne rovnakých častí (podľa toho, aké veľké chceme mať rožky). Na biele cesto položíme hnedé a rozvaľkáme. Pevne stočíme (ako roládu) a na povrchu narežeme.
- Rožky poukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 175 stupňov, kým rožky nechytia správnu farbu.
(c) 2021 Domáca kuchyňa