Rožky - okaté

Okaté rožky sme si kupovávali v miestnej pekárni. Prečo okaté ? Lepšie sa na ne pozrite - nepripadá vám, že sa na vás pozerajú ? Ideálne sú na raňajky s kakavkom alebo

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

sladké kysnuté cesto
pikao

Na potretie:

1 ks vajce
1 PL mlieko

Postup:

  1. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu (postup na jeho prípravu nájdete TU). Jednu časť prifarbíme pikaom. Vyformujeme bochníky a opäť necháme podkysnúť.
  2. Obe cestá rozdelíme na 6 - 8 približne rovnakých častí (podľa toho, aké veľké chceme mať rožky). Na biele cesto položíme hnedé a rozvaľkáme. Pevne stočíme (ako roládu) a na povrchu narežeme.
  3. Rožky poukladáme na plech, na ktorý sme si dali papier na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 175 stupňov, kým rožky nechytia správnu farbu.

  4.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉