Švajčiarky

Netuším, kde tieto škoricové koláče prišli k svojmu menu. Isté je však to, že všetci tí, ktorí milujú škoricu (že Martin ?) si prídu na svoje. Cesto je jemnučké a je naozaj veľmi ťažké počkať, kým vychladnú.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Múčniky

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

sladké kysnuté cesto
škoricová plnka
slnečnicový olej

Na potretie:

1 ks vajce

Postup:

  1. Vykysnuté cesto (postup na jeho prípravu nájdete TU) rozvaľkáme, výdatne potrieme olejom a rovnomerne posypeme škoricovou plnkou (postup na jej prípravu nájdete TU).
  2. Zvinieme do rolády a pokrájame na menšie časti (cca 10 cm).
  3. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú švajčiarku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Najskôr zvrchu, potom zboku (na priereze). Zboku potierajte dôkladne, aby vám plnka pri pečení nevytekala !!!
  4. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým švajčiarky nemajú správnu farbu.

  5.  

Poznámky k receptu:

Skúste si do plnky pridať 1 PL kakaa. Dostanete novú kakaovo-škoricovú príchuť. ;)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉