Švajčiarky
Netuším, kde tieto škoricové koláče prišli k svojmu menu. Isté je však to, že všetci tí, ktorí milujú škoricu (že Martin ?) si prídu na svoje. Cesto je jemnučké a je naozaj veľmi ťažké počkať, kým vychladnú.
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Múčniky |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
sladké kysnuté cesto |
škoricová plnka |
slnečnicový olej |
Na potretie:
1 ks vajce |
Postup:
- Zvinieme do rolády a pokrájame na menšie časti (cca 10 cm).
- Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Každú švajčiarku potrieme rozšľahaným vajíčkom. Najskôr zvrchu, potom zboku (na priereze). Zboku potierajte dôkladne, aby vám plnka pri pečení nevytekala !!!
- Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým švajčiarky nemajú správnu farbu.
Poznámky k receptu:
Skúste si do plnky pridať 1 PL kakaa. Dostanete novú kakaovo-škoricovú príchuť. ;)