Šalát - parížsky
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Nátierky, studená kuchyňa

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

1 kg saláma diétna
200 g hrášok mrazený
200 g kyslá uhorka
1 ks cibuľa
450 g majonéza
100 ml smotana na šľahanie 33%
1 KL soľ
0.25 KL mleté čierne korenie
1 PL práškový cukor
2 PL ocot 8 %
10 kvapiek worčesterská omáčka

Postup:

  1. Naukladáme na seba niekoľko koliesok salámy a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu potom nakrájame na tenké rezančeky. Vložíme do misy a pridáme na drobno nakrájanú menšiu cibuľu, rozmrazený hrášok a uhorky nastrúhame najemno.
  2. Do ďalšej misky dáme majonézu, smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot a worčesterskú omáčku. Vymiešame do hladka.
  3. Ochutenú majonézovú zmes pridáme k salámovej zmesi a dôkladne premiešame. Necháme odstáť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním vždy premiešame.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉