Šalát - vlašský
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nátierky, studená kuchyňa |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
1 kg zemiaky |
480 g šunka |
200 g kyslá uhorka |
212 ml hrášok v konzerve |
1 ks petržlen |
1 ks mrkva |
1 PL horčica |
0.5 KL mleté čierne korenie |
3 PL ocot 8% |
1 PL worčesterská omáčka |
400 g majonéza |
1 KL práškový cukor |
Postup:
- Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu a petržlen uvaríme v slanej vode do mäkka.
- Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šunke pridáme na drobné kocky pokrájanú väčšiu mrkvu, uhorky, scedený hrášok, na drobné kocky pokrájané zemiaky a menší petržlen.
- Majonézu vymiešame s octom, horčicou a worčesterskou omáčkou a pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vymiešame.
- Ochutenú majonézu pridáme k zelenine a šunke, dobre premiešame a necháme v chlade odstáť najlepšie do druhého dňa.