Šalát - vlašský
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Nátierky, studená kuchyňa

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

1 kg zemiaky
480 g šunka
200 g kyslá uhorka
212 ml hrášok v konzerve
1 ks petržlen
1 ks mrkva
1 PL horčica
0.5 KL mleté čierne korenie
3 PL ocot 8%
1 PL worčesterská omáčka
400 g majonéza
1 KL práškový cukor

Postup:

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu a petržlen uvaríme v slanej vode do mäkka.
  2. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šunke pridáme na drobné kocky pokrájanú väčšiu mrkvu, uhorky, scedený hrášok, na drobné kocky pokrájané zemiaky a menší petržlen.
  3. Majonézu vymiešame s octom, horčicou a worčesterskou omáčkou a pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vymiešame.
  4. Ochutenú majonézu pridáme k zelenine a šunke, dobre premiešame a necháme v chlade odstáť najlepšie do druhého dňa.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉