Utopence
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- kvalitný mäsový špekáčik - 6 ks
- cibuľa - 350 g
Nálev:
- voda - 250 ml
- ocot 8% - 120 ml
- soľ - 1 PL
- kryštálový cukor - 1 ČL
- olivový olej - 1 PL
- celé čierne korenie - 5 guličiek
- celé nové korenie - 5 guličiek
- mleté čierne korenie
- bobkový list - 3 ks
Príprava
- NÁLEV: Vodu s octom privedieme k varu, pridáme soľ, cukor, celé čierne korenie, celé nové korenie a bobkový list. 2 minúty povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Špekáčiky pozdĺžne nakrojíme a do otvoru vložíme časť cibule, ktorú sme nakrájali na kolieska.
- Na dno 3 litrového pohára dáme cca 1 cm vrstvu cibule nakrájanej na kolieska. Na ňu poukladáme pripravené špekáčiky. Na vrch naukladáme zvyšok cibule, okoreníme mletým čiernym korením a zalejeme pripraveným nálevom spolu s korením a bobkovým listom.
- Dobre uzavrieme a necháme v chladničke postáť minimálne 7 dní.
Tipy - Poznámky
K utopencom môžete pridať baranie rohy, feferónky, jemne posekaný cesnak alebo kyslú kapustu.