Rezy - višňové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 4 ks
- práškový cukor - 200 g
- polohrubá múka - 200 g
- slnečnicový olej - 100 ml
- voda - 100 ml
- prášok do pečiva - 1 balíček
Krém:
- višňový kompót - 700 ml
- kryštálový cukor - 330 g
- Zlatý klas - 3 balíčky
- bielko - 7 ks
Šľahačka:
- šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
- mlieko - 300 ml
Príprava
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame vodu a olej. Dôkladne prešľaháme. Striedavo ručne primiešavame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov do bleda. Pomúčené boky plechu očistíme papierovou kuchynskou utierkou a necháme vychladnúť.
- Kompót scedíme, pričom šťavu si odložíme. Višne odkôstkujeme a rozmixujeme. Šťavu z kompótu dolejeme vodou, aby sme mali 700 ml. 500 ml šťavy, rozmixované višne a 150 g cukru dáme do hrnca a privedieme k varu. V 200 ml šťavy rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme do vriacej zmesi v hrnci. Uvaríme hustú kašu.
- Medzitým si zároveň vyšľaháme bielka so 180 g cukru. Vyšľahaný bielkový sneh postupne ručne vmiešame do horúcej uvarenej kaše. Ešte teplý krém rozotrieme na upečenú piškótu. Necháme vychladnúť.
- Studené mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Natrieme na vychladutý krém a uložíme do chladničky.
Tipy - Poznámky
Žĺtka môžete využiť tu: