Medvedie labky
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- hladká múka - 210 g
- margarín - 210 g
- mleté vlašské orechy - 100 g
- práškový cukor - 150 g
- kakao - 30 g
- potlčené klinčeky - 4 ks
- mletá škorica - 1 štipka
- žĺtko - 2 ks
Príprava
- Do preosiatej múky a cukru posekáme Heru, pridáme zomleté orechy, kakao, klinčeky, škoricu a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť.
- Stuhnutým cestom plníme formičky na medvedie labky (formičky nemusíme vymazať ani vysypať múkou). Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
- Ešte horúce obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.
Tipy - Poznámky
Z tejto dávky vyjde cca 95 kusov.